BMC Cup Basel (UCI C1)

Inmiddels al weer een tijdje geleden, maar aangezien deze wedstrijd mijn eerste DNF was van dit seizoen maak ik er toch een berichtje van. Een wedstrijd waar ik een heel boek over kan schrijven. De dag voor de wedstrijd begon het te regenen hier in Zwitserland en de bui besloot om de komende 24 uur boven het wedstrijdparcours te blijven hangen… Het parcours veranderde van redelijk droog op zaterdag naar pittig modderig op zondag.
De wedstrijd ging eigenlijk fantastisch, waar ik voor de start nog zo mijn twijfels bij had nadat ik een rondje door de blubberzooi had ingereden. In de laatste ronde reed ik op plek 15 en kon ik er waarschijnlijk nog een paar inhalen. Helaas brak de ketting in de laatste klim, en was mijn wedstrijd voorbij. Ik loop nog wel met een glimlach rond hoor, aangezien de hele wedstrijd goed ging, het is alleen wel klote dat ik geen mooie klassering heb kunnen neerzetten.
De reis naar Zwitserland was daarmee niet volledig weggegooid. De week voorafgaand aan de wedstrijd heb ik nog een paar productieve trainingen gehad bij de mountainbike vereniging uit Gränichen, altijd goed om aan de skills te werken!

Share Button