BeNeLux Cup Finale Esch-sur-Alzette

De laatste wedstrijd van de Benelux Cup werd verreden in Luxemburg. Dit betekende voor mij dat ik zaterdag ochtend in de auto stapte richting Enschede, om van daaruit met het team naar Luxemburg te vertrekken. Wanneer er 6 personen in bus zitten verveel je je niet snel onderweg, het stuk van Enschede tot Luxemburg bestaat simpelweg uit één stuk slap geouwehoer. Af en toe een serieus onderwerp daar gelaten… De sfeer zat er in ieder geval goed in. Zaterdag werd het parcours nog een aantal keer gereden en is er nog een supermarkt onveilig gemaakt door een groep mountainbikers in hun wielerkleding…

Zondag om 13:00 klonk het startschot. Ik kon redelijk opschuiven op de startklim en ik kon mooi aansluiten bij een groepje. Het parcours was mooi, maar met 7 kilometer wel vrij lang. De rechte stukken over grindpaden maakten de boel ook niet veel spannender. Nu ik dit zo schrijf kom ik eigenlijk tot de conclusie dat de rest van de wedstrijd niet erg spannend was. In de laatste halve ronde viel de groep van 4 uit elkaar. Ik had van te voren niet verwacht om als 6e over de finish te komen het was voor mij dus een prachtige afsluiting van de Benelux Cup.

Komend weekend rij ik nog een NRW Cup in Remscheid, en als kers op de taart van dit seizoen zal ik starten in de Roc d’Azur.

Share Button