Maandag: parcoursverkenning en campingrituelen

Zondagavond kwamen we aan op onze camping aan de Côte d’Azur. De reis ging voorspoedig, 1300 kilometer in één dag is natuurlijk best veel maar als je in Frankrijk weet hoe de tolpoortjes werken dan kan je best doorrijden… Ja, dat was inderdaad een hint naar dat ene verhaal van ‘vroegâh’, uit de tijd voor dit blog, dat ik samen met Vincent Kip finaal de mist in ging bij zo’n tolpoortje.  Onderhand wordt het verhaal wel een beetje uitgemolken, maar zondagmiddag stonden we wéér in de verkeerde rij. Dit keer kon je alleen maar met een creditcard betalen en in onze auto was natuurlijk nergens een creditcard te vinden. Onderhand hebben we alle mogelijkheden bij de tolpoortjes gehad, behalve het rode kruis (geen idee waar dat voor is..?), laten we het er maar op houden dat het op de terugweg helemaal goed gaat. Uiteraard komt alles altijd goed en om 21:00 kwamen we aan op de camping. De poortwachter vertelde ons dat het restaurant op de camping tot middernacht open zou zijn. Open was het restaurant inderdaad, dit betekend in Frankrijk echter dat de chef-kok dan thuis op de bank “The Voice of Frankrijk” ligt te kijken. Voor ons betekende dit een avondmaaltijd bestaande uit brood, dadels en vijgen.

Maandagochtend stond het vinden van een supermarkt bovenaan de to-do list. Dit lukte allemaal vrij aardig en na een goed ontbijtje zaten Vincent en ik op de mountainbike. Het beloofde een prachtige tocht te worden door de Côte d’Azur. Veel rotsen, mooie uitzichten, technische afdalingen en zware klimmen verhoogden de fun-factor. Toen we helemaal gesloopt weer aankwamen op de camping hadden we besloten om het zwembad eens uit te proberen. De wandeling van ons bungalowtje naar het zwembad vereist een behoorlijke voorbereiding, het is beter om met een knapzak, tent en slaapzak op pad te gaan. Na 10 minuutjes lopen kwamen we dus aan bij het zwembad, eenmaal daar lag Vincent als eerste in het water om te ontdekken dat het verwarmde zwembad pittig koud was. Ondertussen kreeg ik een boze badmeester op m’n dak, het zwembad ging namelijk dicht en die zwembroeken die wij aan hadden waren ook uit den boze. De badmeester zelf had daarom ook dezelfde zwembroek aan als wij…

Morgen doen we van ellende waarschijnlijk hetzelfde rondje als vandaag, gewoon omdat dit rondje al fantastisch mooi was!

Voor meer foto’s van vandaag, kijk hier.

 

Share Button

One thought on “Maandag: parcoursverkenning en campingrituelen

Comments are closed.