Midweekje Roc d’Azur

Dinsdag hebben we hetzelfde rondje gereden als maandag, dit keer met een extra lusje naar een terrasje aan de Middelandse Zee. Dit keer was de route grotendeels bekend, de afdalingen die ik me voor de geest kon halen gingen deze dag een stuk harder. Sommige klimmen herken je natuurlijk ook, maar dat is niet meteen een trigger om volgas omhoog te rijden… Af en toe ging het iets te hard, met een paar hachelijke momentjes als gevolg. Gelukkig bleef ik – net als Vincent dit keer –  iedere keer op de fiets zitten dus kon er gewoon om gelachen worden. Echt saai was het dus niet om dezelfde ronde te rijden.

Woensdag was een soort van rustdag, een bult wielerkleding moest gewassen worden, de startnummers moesten worden opgehaald en het zwembad met sauna op de camping moest natuurlijk het grootste deel van de dag opvullen.

Vandaag, donderdag, zouden Vincent en ik ’s ochtends een soort wedstrijd/toertocht rijden van 24 kilometer. Het was een beetje onduidelijk wat we er nou precies van konden verwachten aangezien dit nergens echt aangegeven stond. We hadden ingeschat dat dit ongeveer vergelijkbaar moest zijn met een normale mountainbike wedstrijd van iets meer dan één uur. Bij de aanmelding bleek dat de normale KNWU licentie niet voldoende was om je aan te melden. Een verklaring van de dokter waarin staat dat de rijder gezond is moest ook ingeleverd worden… Op de website van de organisatie stond dat óf een licentie óf een dokterverklaring geaccepteerd werd bij de aanmelding.

Stress alom natuurlijk in onze bungalow toen dit anders bleek te zijn, uiteindelijk kon ik wel starten donderdag ochtend maar Vincent helaas niet. Vincent besloot daarom om het parcours van de Roc d’Azur te gaan rijden van ongeveer 55 kilometer. Daar had ik opzich ook wel meer zin in dan een toertochtje van 24 kilometer, maar ik had me ook niet voor niks ingeschreven natuurlijk. De wedstrijd verliep eigenlijk vrij goed, ik zat bij de eerste 5 en er waren toch nog een paar behoorlijke amateurs aan de start verschenen. Ongeveer halverwege in de koers, bovenaan een lange klim moest ik 30 seconden toegeven op dit groepje. En daar ging het mis… Op een kruising in de afdaling werd ik linksaf gestuurd, dat was volgens mij niet helemaal de bedoeling. Ineens zat ik namelijk op een singletrack tussen een hele bult recreanten die een lekker rondje aan het touren waren… Toen ik na iets minder dan 60 minuten over de streep kwam tussen de recreanten had ik eigenlijk geen benul meer van een klassering. Laten we het maar zien als een mooie intensieve training voor de junioren wedstrijd van zaterdag.

Oja en Vincent, die heeft 3 uur lang over een prachtig parcours gefietst in de zon. Een beetje jaloers was ik wel toen ik dat hoorde en ik alleen een verhaal over een of andere halve wedstrijd op tafel kon leggen. Morgen fiets ik nog een beetje, misschien wel dezelfde tocht als Vincent, dan kan je het toch ergens over hebben op de terugweg naar Nederland hè… Zaterdag is het dan echt koers, 40 kilometer volle bak in een junioren koers.

Share Button

One thought on “Midweekje Roc d’Azur

  1. Tussen de recreanten fietsen is niet echt jou ding he broertje 😉 Zet m op zaterdag.

    Toffe site btw. Leuk geschreven ook!

Comments are closed.