Vrijdag: bijna koers!

Morgenvroeg gaat het dan gebeuren, de Roc d’Azur Junior Hommes start om 8:00. 40 kilometer met 1000 hoogtemeters. Op het moment dat ik dit schrijf komt de wedstrijdspanning al een beetje opzetten. Vandaag ben ik samen met Vincent nog even wezen kijken op het promotieterrein bij de start van de Roc d’Azur. Nog even staan ouwehoeren met de Nederlandse vertegenwoordigers van onze sponsor Vredestein en daarna weer rustig teruggefietst naar de camping. ’s Middags een beetje uitrusten in de sauna of op bed en ’s avonds de spullen pakken voor morgen en deze blogpost op papier zetten.

Deze week heb ik al een aantal serieuze concurrenten zien fietsen rondom Fréjus dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden morgen. Ik weet van mezelf dat ik 1 rondje Monferland kan rijden binnen het uur en 2 rondjes Monferland – jaja, af en toe ben je in een gekke bui – in 2 uur tijd. Voor de lezers die denken dat een rondje Monferland een bijnaam is voor de plaatselijke kroegentocht: als ik het over een rondje Monferland heb dan doel ik op de mountainbikeroute van 25 kilometer met 500 hoogtemeters door de bossen bij Beek (Gld). Het zou dus wel goed moeten komen met die wedstrijd van 40 kilometer. Ik ga daarentegen niet van uit dat ik die 40 kilometer binnen 2 uur heb gereden, de klimmen en afdalingen zijn hier wel van een andere categorie dan ‘thuis’ op het Monferland. Eén ding is zeker: plezier zal ik in ieder geval hebben morgen!

Share Button

One thought on “Vrijdag: bijna koers!

Comments are closed.