MTB kick-off in Berlicum

De eerste 2 wegwedstrijden zijn al verreden (nouja, in feite waren het ‘trainingskoersen’), maar de eerste mountainbike wedstrijd in het wielerseizoen 2016 stond nog op de rol en was vandaag een beetje als een koude douche. Eigenlijk meer als een warme douche die plotseling heel koud wordt (wanneer iemand in de keuken de warme kraan openzet zeg maar), een onaangename verassing. Nu was de wedstrijd niet echt een verassing, dat de wedstrijd op 20 maart zou zijn was mij wel bekend, maar vandaag liep het helaas niet helemaal zo als ik dat van te voren in gedachte had.

Na een slechte start zat ik te ver achterin het veld. Op een vlak en bochtig parcours zoals in Berlicum is inhalen lastig, en bijna onmogelijk als je kapot zit. Na een wat hectische start van de wedstrijd zat ik in een groepje van 2-3 op ongeveer 45 seconden achterstand van de grotere groep voor ons. Dit gat werd niet groter, maar ook niet kleiner… Al met al ben ik wel tevreden over de vorm die ik op dit moment in de benen heb. Ik had alleen liever om plek 10-15 gestreden dan om de uiteindelijke 19e stek.

Volgende week start ik in Apeldoorn om vervolgens te knallen in Rivera (SUI) en Bad S├Ąckingen (D). Een mooi blok van mountainbikewedstrijden die mij wat meer klaar moeten stomen voor een paar mooie wegwedstrijden.

Share Button