Swiss Cup Rivera

50e, een nietszeggende uitslag. Niet goed, misschien ook niet slecht. In mijn ogen in ieder geval niet waar ik voor naar Zwitserland ben afgereisd. Vrijdagmiddag kwam ik er tijdens de eerste training op het parcours achter dat het een serieus rondje was, veel rotsen en technische passages. Een vergelijkbaar parcours ben ik nog niet tegengekomen in ieder geval. Dat is toch fijn om te concluderen, dan heb je in ieder geval niet voor niets 10 uur in de auto gezeten.

Mij was wel duidelijk dat ik vanaf het begin een inhaalrace zou rijden, gezien mijn startpositie en het korte stuk asfalt tot aan de eerste singletrack. Alle hectiek bij de start heb ik goed doorstaan (helaas liep m’n carbonnen vriend wel wat schade op, maar tijd om iemand daar flink op aan te spreken was er niet…) en ik reed ergens op plek 35-40 als eerstejaars belofte. Een groepje renners voor me kwam dichterbij dus het beloofde nog wat moois te worden. Mountainbiken is niet zo voorspelbaar als een potje boter, kaas en eieren, bij mij gooide een lekke achterband gooide roet in het eten. Ik koos een nogal ongelukkige lijn over de rotsen om een valpartij voor mij te ontwijken met een stootlek als gevolg. Een flink stuk lopen/fietsen tot aan de materiaal post was het enige wat ik kon doen. De rest van de wedstrijd was niet perfect, ik kwam moeilijk in m’n ritme en maakte teveel technische foutjes.

Veel geleerd de afgelopen dagen dus het was zeker de moeite waard. Komend weekend in Bad Säckingen ga ik in ieder geval voor een goede klassering!

Share Button

One thought on “Swiss Cup Rivera

Comments are closed.