Podium in Bad Salzdetfurth!

Het weekend begon zaterdag met een NRW Cup in Bad Salzdetfurth (ergens onder Hannover). De stemming met de ploeggenoten zat er vrijdag al goed in, het enige serieuze gesprek dat ik me kan herinneren ging over de planning van het ontbijt op zaterdag… Het parcours in Bad Salzdetfurth bleek in ieder geval de moeite waard, stoffig en snel met een paar leuke elementen door het plaatselijke bike-park.

Mijn start was niet echt denderend, de start van de renner voor me leek eerder op het vertrek van een toertocht dan op de start van een wedstrijd. Vervolgens zag ik wel een gaatje waar ik tussendoor kon, maar ploeggenoot Vincent zag dit ook en propte zijn lefty er als eerste tussendoor. Die vlieger ging voor mij niet op dus moest ik beginnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk strandde die inhaalrace op een 3e plek. 20 seconden achter de nummer 2, bleek later uit de uitslag. Doordat er veel renners uit andere categorieën rond reden was het niet helemaal duidelijk wie nummer 2 was, anders durf ik wel te zeggen dat ik nog een treetje hoger had kunnen staan.

Share Button