Schoonspoelen in Aalten

Zo droog en stoffig als het zaterdag was, zo nat was het zondag in Aalten. Zaterdag na de wedstrijd in Duitsland heb ik zelfs nog in een buitenzwembad gelegen. In Aalten hadden ze ook een glijbaan, alleen nu in de vorm van een criterium door de stromende regen.

De regen maakte van het bochtige rondje in Aalten een beste glijpartij. In de eerste rondes waren er meerdere valpartijen op de gladde klinkertjes die helaas ook veel DNF’jes op de uitslagenlijst als gevolg hadden. Ik had meer moeite met het tempo halverwege de koers dan met het bochtenwerk, met hangen en wurgen kon ik in het peloton blijven. Uiteindelijk kwam ik nog over dit ‘dooie’ punt heen en kon ik mij nog redelijk plaatsen in de finale (wat ook niet zo’n hele kunst meer was als je nagaat dat er uiteindelijk nog maar 20 man in koers waren, waarvan 7 in de kopgroep…).

Met een 16e plek in een zware koers kan ik zeker tevreden zijn! Het toppunt van die avond was echter het 1,2,3,4-tje van mijn ploeggenoten in de kopgroep, een prachtig eerbetoon aan Gijs Verdick. Ik kan me haast niet voorstellen dat Gijs niet met een brede grijns heeft zitten meegenieten van de prestaties van ‘zijn kanjers’, hoog en droog bovenop één van die regenwolken boven Aalten…

Share Button