Verassend NK

laat ik een week voor het NK beginnen, bij de NRW Cup in Pracht. Na een stevig trainingsblok zou de NRW Cup de laatste voorbereiding zijn voor het NK. Ik had mijn zinnen gezet op een podium plaats in Pracht en de benen bevestigden dit gevoel bij het warm rijden. Na de start, in de eerste bocht, had mijn ketting andere plannen. Onder volle kracht schoot de ketting van het voorblad waardoor ik met mijn neus op het grindpad belandde… Vervolgens parkeerde iemand anders zijn voorwiel in mijn ribbenkast en was het feest compleet. Een verwoede poging om nog terug te komen naar de leiding van de wedstrijd strandde in een DNF op een half uur voor het eind. Ik had er natuurlijk behoorlijk de pest in dat het niet volgens plan verliep en ik nu zat opgezadeld met een bult schaafwonden en kneuzingen zo vlak voor het NK.

Afgelopen week was herstellen van die val prioriteit nummer 1. Veel andere opties waren er natuurlijk ook niet. Ik ging dan ook niet met de hoogste verwachtingen naar het NK toe, maar achteraf bleek deze ‘rustweek’ wel goed uit te pakken. Het NK was een enorm zware wedstrijd op het snelle parcours, nergens een afdaling om even rust te pakken en continu gefocust door al die bochtjes heen. Ik viel niet stil tegen het einde van de wedstrijd en ben dan ook zeker tevreden met een 11e plaats. Nu nog 2 Benelux Cups aan deze vorm vast knopen en is het tijd voor een korte vakantie.

Share Button