Over Bart

Mijn eerste mountainbike kreeg ik toen ik 6 jaar was, een vuurrode Trek. In eerste instantie zou dit simpelweg mijn ‘schoolfiets’ zijn. Toen mijn vader mij, en de rode mountainbike, meenam voor een ‘rondje Montferland’ sloeg het mountainbike virus over.

De eerste wedstrijden

IMG_1494

Ongeveer 2 jaar lang ging ik 1 of 2 keer per week met mijn vader mee mountainbiken op het Montferland. De eerste wedstrijdjes reed ik in categorie 6 bij de jeugd, het ging toen nog niet zozeer om de prestaties maar meer om het plezier dat ik erin had.

Wedstrijdgericht trainen

Bij de nieuwelingen begon het fietsen voor mij wat serieuzer te worden. Ik had een bijbaantje gevonden bij Bike-Emotions, een rijwielspecialist bij ons in de buurt. Na schooltijd kon ik daar wat leren sleutelen en een zakcentje verdienen. Bike-Emotions heeft mij altijd gesponsord, totdat ik mij aan kon sluiten bij het Craft Ten Tusscher Team als 2e jaars junior. De trainingen werden bij de nieuwelingen ook serieuzer, de eerste trainingsschema’s kwamen in beeld en er werden steeds meer uurtjes op de fiets doorgebracht.

Mijn geluk is dat ik ook voor mijn trainingen veel mooie plekken gezien heb, de meeste vakanties met mijn ouders zijn doorgebracht in mooie trainingsgebieden. Een trainginsweek op Gran Canaria bijvoorbeeld kan ik iedereen aanraden. Net zoals het beklimmen van de cols in de Alpen en de Dolomieten, de meeste bergen in de Alpen en Dolomieten kan ik al van mijn lijstje afstrepen.

 

IMG_3512

Buitenlandse wedstrijden

Houffalize2

Met de ambitie om later bij de profs mee te kunnen doen werd de focus bij de nieuwelingen al meer verlegd naar de buitenlandse wedstrijden. Waarom naar het buitenland als er in Nederland ook wedstrijden zijn? Parcoursen in het buitenland hebben meer hoogteverschil en zijn meestal moeilijker dan in Nederland. De techniek en beheersing van de fiets die vereist is om goed rond te komen op deze parcoursen leer je het beste door deze parcoursen te rijden.

Het begon met enkele wedstrijden in Duitsland vlak over de grens, deze gingen mij beter af dan de wedstrijden in Nederland en hier kon ik ook meedoen om de prijzen. Steeds vaker moest ik met mijn ouders steeds langer in de auto zitten op zondagochtend. Bij de junioren deed ik mee aan de Benelux Cup, Bundesliga’s in Duitsland, BMC cups in Zwitserland en natuurlijk de wedstrijden in Nederland.

Focus op de toekomst

Om prof te worden moet je hard werken, dat staat vast. Ook is het zo dat er uiteindelijk maar weinig mensen zijn die de top halen. Dat neemt niet weg dat ik bereid ben om te kijken waar ik kan eindigen als ik mij volledig op de sport kan richten. Daar ben ik op dit moment dus mee bezig en via deze website kunt u mijn ontwikkelingen volgen (ik vind het ook gewoon leuk om af en toe een stuk te schrijven, en waar komt dat beter tot zijn recht dan op je eigen website…?)!

Sport is echter niet alles dus ik ben, met mijn VWO diploma op zak, begonnen aan een opleiding op de Saxion Topsport Academie in Deventer. Hier krijg ik de vrijheid om te werken aan mijn sportcarrière en de mogelijkheid om tegelijkertijd een diploma, in Commerciële Economie en Sportmarketing, te halen.

DiplomaUitreiking

REBEL Bikes

roc_dazur_rebel_mtb1

In 2014 heb ik het merk ‘REBEL’ ingeschreven in het merkenregister, wat toen meer als hobby begon is ondertussen uitegroeid naar een leuk bedrijfje. In 2017 gaat er zelfs een eigen mountainbike team van start! Meer informatie over REBEL is gemakkelijk te vinden op www.rebelbikes.eu

Share Button